Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft Bas Eenhoorn (VVD) benoemt tot waarnemend burgemeester van de gemeente Vlaardingen.

Op 9 december heeft Jaap Smit samen met de fractievoorzitters van Vlaardingen overleg gehad over de invulling van de vacature van burgemeester in Vlaardingen. Na dit overleg heeft de commissaris van de Koning Bas Eenhoorn aangedragen. Daarop is woensdag 11 december een gesprek geweest met de fractievoorzitters en is besloten om Eenhoorn aan te benoemen.

De komende tijd zal waarnemend burgemeester Eenhoorn actief zijn in Vlaardingen. Er is namelijk niet besloten om direct te starten met een procedure voor een kroonbenoemde burgemeester. Onze nieuwe burgemeester heeft de opdracht om de rust in Vlaardingen te herstellen.

Bas Eenhoorn heeft ruime bestuurlijke ervaring. In 1976 werd hij op 29-jarige leeftijd burgemeester van Schiermonnikoog. Na 6 jaar vervolgde hij het burgemeestersambt van 1983 tot en met 1996 in Voorburg. Van 1999 tot en met 2003 was hij partijvoorzitter voor de VVD. In het Vlaardingse is Eenhoorn geen onbekende. In 2014 nam hij als waarnemend burgemeester het stokje over van Tjerk Bruinsma in Vlaardingen. Daarvoor was hij van 2007 tot en met 2013 waarnemend burgemeester in de gemeenten Lansingerland, Kaag en Braassem en Alphen aan den Rijn.

Van 2014 tot en met 2018 werd hij tevens Nationaal Commissaris Digitale Overheid en tot voor kort was hij waarnemend burgemeester in Amstelveen.