De maatregelen rondom het coronavirus raken alle ondernemers. Daarom schreef wethouder Bart Bikkers een brief aan alle ondernemers in Vlaardingen

Beste ondernemers,

Als wethouder Economische Zaken van Vlaardingen gaat mijn hart naar u uit. Naar alle ondernemers die de gevolgen ervaren van de maatregelen rondom het coronavirus. Het openbare leven is in een forse vertraging gekomen en dat heeft directe gevolgen voor onze economie. Gevolgen die we nog niet goed kunnen overzien. Voor de korte termijn ervaart u helaas al dat opdrachten vervallen of worden uitgesteld, dat er minder klanten in winkels komen, dat leveringen uit het buitenland haperen en ga zo maar door.

Na het bericht van afgelopen zondag over het sluiten van horecagelegenheden had ik direct contact met enkele getroffen ondernemers. Het nieuws was voor hen nauwelijks te bevatten. Ik kreeg een mengeling mee van ongeloof en zorgen, maar ook van praktische daadkracht en begrip voor het nemen van deze ingrijpende maatregelen. Ik deel de zorgen en heb waardering voor het begrip.

Als lid van de gemeentelijke beleidsstaf rondom de aanpak van het coronavirus zie ik dat veel mensen in onze stad zich inzetten en dat hulp en originele acties op gang komen. Deze zijn ook gericht op het helpen van ondernemers en inwoners die in financiële problemen komen. Dit is een energie van saamhorigheid waaraan we ons vast moeten houden.

Het is daarnaast zeer goed dat ons kabinet uw zorgen serieus neemt en diverse maatregelen treft, zoals de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud, verruiming van de borgstelling midden- en kleinbedrijf en een maatregel voor inkomensondersteuning voor zelfstandigen met tijdelijke financiële problemen.

Samen met de wethouder van financiën, Sebastiaan Nieuwland, heb ik daarnaast het verzoek bij de Regionale Belasting Groep (RBG) gedaan om ondernemers uitstel van betaling te geven voor openstaande vorderingen voor lokale lasten tot 30 juni 2020.

Aan u als ondernemers wil ik laten weten dat wij op onze gemeentelijke website updates geven van de overheidsmaatregelen. Ook over de hulp voor ondernemers. We verwijzen hier vooral door naar nieuws/websites van relevante organisaties.

Mede namens het college van burgemeester en wethouders wens ik u veel sterkte en veerkracht toe!

Bart Bikkers