In het programma “De Slimste Mens” maakte filmregisseur Johan Nijenhoud de pijnlijke fout om op de vraag wat de armste wijk van Rotterdam is onze prachtige stad Vlaardingen als antwoord te geven. Aanleiding voor de Vlaardingse VVD om met Johan Nijenhuis in contract te treden en hem kennis te laten maken met onze mooie stad.

Een pijnlijke gok

Johan Nijenhuis laat in het contact met de Vlaardingse VVD weten “het een pijnlijke gok was en dat hij ergens wel wist dat Vlaardingen een eigen gemeente is”. Na thuiskomst van de opnames is hij gaan googelen naar Vlaardingen en kwam tot de conclusie dat “Vlaardingen welvarender en mooier is dan dat hij verwachtte”.

Graag had de Vlaardingse VVD Johan Nijenhuis meegenomen naar de prachtige plekjes die Vlaardingen rijk is. Onze prachtige historische haven, de groene Broekpolder en het ruwe ongepolijste District U. Echter laat Nijenhuis weten dat hij “de komende maanden druk bezig is met een nieuwe film voor te bereiden” waar hij aan toevoegt dat “Verliefd op Vlaardingen best lekker allitereert”.

Vlaardingen is goed, wordt beter

De Vlaardingse VVD kijkt uit naar de nieuwe film waarmee niet alleen wij, maar heel Nederland verliefd op Vlaardingen zal worden. Vlaardingen is goed, en wordt beter!