Ruben van de Zande

raadslid

Vier vragen aan Ruben;

 

1. Wie ben je?

Mijn naam is Ruben van de Zande. Student, raadslid, hockeyer, maar vooral Vlaardinger. Op dit moment volg ik 2 studies: Rechtsgeleerd en Bestuurskunde. Deze kennis kan ik mooi gebruiken om als raadslid Vlaardingen elke dag nóg mooier te maken. Voordat ik Raadslid werd was ik onder andere juridisch medewerker.

2. Waar sta je voor?

In de Gemeenteraad ga ik over wonen, werken, cultuur en duurzaamheid. Voor mij is het heel simpel: er moeten voldoende betaalbare woningen zijn in Vlaardingen. Het is verder belangrijk dat Vlaardingen duurzamer wordt, maar het leven moet wel leuk blijven. Op het gebied van werk wil ik meer werkgelegenheid in Vlaardingen, door het aantrekkelijker te maken voor ondernemers om zich in Vlaardingen te huisvesten. En cultuur? Laat ik duidelijk zijn: voor de VVD is cultuur van belang. Vlaardingen heeft geweldige culturele instellingen. Wel zie ik graag nóg meer ondernemerschap binnen deze instellingen.

3. Wat is je politieke doel in deze raadsperiode?

Ik heb een hoop doelen, maar zal er 2 noemen. Ik wil meer mensen aan het werk hebben. We moeten proberen om iedereen die kan werken, aan het werk te krijgen. Daarnaast hoop ik ervoor te zorgen dat er meer betaalbare woningen in Vlaardingen worden gebouwd. Elke dag ben ik aan de slag om deze doelen te bereiken.

4. Wat is jouw favoriete plekje in Vlaardingen?

Er zijn zoveel fantastische plekken in onze fantastische stad, het is moeilijk kiezen. Mijn lievelingsplek is de prachtige en groene Broekpolder. Hierin ligt bovendien de gaafste hockeyclub van het land.