Vandaag is de stemwijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen gepubliceerd. Aan de hand van 30 stellingen komt daar je politieke voorkeur uit. Misschien ben je wel bij de VVD terecht gekomen. Benieuwd naar onze visie op Vlaardingen? Lees dan snel verder!

Onze Visie

Beste Vlaardinger,


Wat ons drijft is Vlaardingen en de enorme potentie die onze stad in zich heeft. Wij zijn trots op onze stad. Trots op de energie van onze stad, op haar ondernemende karakter, de prachtige haven, de groene Broekpolder en haar ongepolijste ruwe charme. Vlaardingen is altijd in beweging en er zijn nog zoveel kansen die we kunnen pakken. Wij geloven dat er nog zoveel meer mogelijk is.

De kandidaten voor de Vlaardingse VVD

Samen bouwen we aan onze stad. Een stad waar iedereen zich thuis mag voelen. Waar Vlaardingers zich vrij voelen om te zijn wie ze willen zijn, en het leven te leven zoals zij dat willen. Waar ondernemers de vrijheid voelen om te ondernemen en te investeren in hun bedrijf, hun werknemers en hun omgeving. Een stad waar groei centraal staat. Groei wat betreft woningen, maar ook groei van ondernemers, werkgelegenheid en veiligheid. Waar iedere Vlaardinger het beste uit zichzelf kan halen en kan groeien in de persoonlijke ontwikkeling. 

De woningmarkt

We staan voor grote uitdagingen de komende jaren. Er moet weer beweging komen in de woningmarkt. Doorstroming zorgt ervoor dat starters weer een huis kunnen vinden. De opgave om te bouwen is daarom groot. Dit biedt een kans om niet alleen woningen bij te bouwen, maar wijken flink te verbeteren. En wat dacht je van het aanzicht! Gelukkig staan ontwikkelaars in de rij. Voor hen die willen investeren in onze stad legt de VVD de oranje loper uit. Want alleen zo kunnen we samen bouwen aan onze stad. 

Bouwen aan duurzame groei

Wij willen de stad vooruitbrengen en bouwen aan een duurzame groei van de Vlaardingse economie. Wij willen sturen op het imago van onze stad om onze ondernemers de kans te geven om te groeien en we openen deuren voor nieuwe bedrijven. Wij staan zij aan zij met ondernemers die niet alleen goed zijn voor zichzelf, maar ook goed zijn voor hun medewerkers en hun omgeving. Samen hebben we hierin een gedeelde verantwoordelijkheid. 

Wij geven iedereen de ruimte om kansen te pakken en om het beste uit henzelf te halen. Leven lang ontwikkelen draagt bij aan die persoonlijke groei, maar zorgt er ook voor dat onze inwoners klaar zijn voor de toekomst; een baan weten te vinden of te behouden; en trots kunnen zijn op dat wat zij presteren. Dat doen we onder andere door van Vlaardingen een echte MBO-stad te maken. Op die manier draagt iedere Vlaardinger naar eigen vermogen bij aan zichzelf en de Vlaardingse samenleving.

Een veilige stad

Kansen pakken en vrij zijn doe je het beste in een veilige stad. Een stad waarin je ’s avonds veilig over het Veerplein kunt wandelen en waar je niet bang hoeft te zijn dat jouw eigen auto wordt gestolen. Samen met de politie, handhavers, ondernemers en de inwoners gaan we ervoor zorgen dat Vlaardingen veilig is. 

Wij gaan bouwen aan een mooier Vlaardingen, en hebben daarbij jouw hulp nodig. Niet alleen tijdens de verkiezingen, maar juist ook daarna. Want de gemeente alleen, kan niet alle uitdagingen van onze stad oppakken; dat moeten we samen doen. Samen bouwen aan Vlaardingen. Samen bouwen aan groei.

Bart Bikkers – Lijsttrekker

Ruben van de Zande – Voorzitter programmacommissie