De MVO-trofee 2019: dé prijs die een organisatie uit Maassluis, Vlaardingen of Schiedam kan winnen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Organisaties doen zo iets terug voor hun omgeving. 31 oktober werd Blozo gekozen tot winnaar. Dat was voor de fractie een mooie reden om op bezoek te komen.

“De mens centraal”, een mooie missie voor een mooi bedrijf. Blozo is een metaalwarenfabriek die in 1962 is opgericht en gehuisvest is aan de George Stephensonweg in Vlaardingen. In het bedrijf staan mensen in de kern; zij maken het verschil, aldus directeur Maurice Blonk. Naast dat het de organisatie succes oplevert, is het ook opgepikt door de vakjury Sociaal Economisch Netwerk Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De jury koos Blozo tot winnaar van de MVO-trofee en vertelde daarbij onder andere het volgende: “Blozo is sterk op People en Profit en heeft een bewuste impact op de werkgelegenheid. Deze organisatie investeert in machines, maar houdt er rekening mee dat medewerkers met minder mogelijkheden hier ook kunnen blijven werken”

Na een korte introductie hebben wij samen met Maurice Blonk een rondje gelopen door het pand en veel geleerd over hoe de mens centraal staat. Dat is op het best bijzonder, omdat er zoveel met machines wordt gewerkt. Maar juist door te investeren in mensen maken zij het verschil, aldus Maurice. 

Wij zijn blij en trots dat Blozo investeert in talent en ze iets terug doet voor de Vlaardingse samenleving. Ter afsluiting van de middag hebben wij Blozo een vaasje overhandigd, en hebben wij natuurlijk gevraagd wat de gemeente kan betekenen voor Blozo. Zo zijn wij ook met een actielijstje teruggekeerd; in de avond stond namelijk weer een raadavond gepland!