De coronacrisis heeft de problemen in achterstandswijken in Nederland vergroot. Daarvoor waarschuwen burgemeesters van vijftien grote gemeenten, meldde het RTL Nieuws eerder op 11 maart. Zij riepen de landelijke politiek op met een deltaplan van 20 jaar te komen om te investeren in probleemwijken die te kampen hebben met armoede en achterstanden.

Ook in Vlaardingen staan bepaalde wijken onder druk. Dat blijkt uit de Leefbarometer van Binnenlandse Zaken. De Vlaardingse VVD wil daarom van het college onder meer weten of het de inhoud en strekking van zo’n deltaplan deelt. Daarnaast heeft onze fractievoorzitter Kees Rijke het college gevraagd of de gemeente Vlaardingen kan aansluiten bij het collectief van gemeenten die de landelijke politiek hebben opgeroepen tot dit Deltaplan.

In de antwoorden schrijft het college dat zij het belang van investeringen in onze kwetsbare wijken onderstrepen. Er wordt nu verkend of Vlaardingen kan aansluiten bij het collectief van 15 gemeenten. Wij zijn benieuwd naar het vervolg!