Honderden uitgedeelde folders. Meer dan 1200 gesprekken aan de deuren. En 2810 stemmen op de VVD. De campagne en de verkiezingen waren een groot succes. Dit alles maakte dat de VVD #Vlaardingsgrootste is geworden bij de gemeenteraadsverkiezingen!

Een geweldige campagne

Door de toppers op onze kieslijst is er hard gewerkt om campagne te voeren voor de Vlaardingse VVD. Van Holy-Noord en de Oostwijk tot de VOP en de Westwijk. Door bijna heel Vlaardingen was de VVD goed zichtbaar.

“Ik ben enorm trots op wat het campagneteam voor elkaar heeft gekregen. Er zijn meer dan 1000 gesprekken gevoerd met Vlaardingers over hoe Vlaardingen goed blijft, maar beter kan worden. Daarnaast zijn er honderden flyers verspreid. Er was enorm veel enthousiasme en met name in de weekenden werd elk vrije uurtje gebruikt om campagne te voeren. Het is geweldig dat dit heeft geleid tot de winst van de verkiezingen”

Campagneleider Sven Ringelberg

De winnaar van de verkiezingen

Met meer dan 2800 stemmen mag de Vlaardingse VVD met recht de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen genoemd worden. In het gemeentehuis werd er door een groot aantal VVD’ers met grote spanning de uitslagen gevolgd. Vanaf de eerste exit polls zat de Vlaardingse VVD er al goed bij. En toen bekend werd dat we de grootste waren? Toen was het tijd voor champagne!

De exitpolls geven aan dat de Vlaardingse VVD de verkiezingen wint

Hoe nu verder?

Aangezien de Vlaardingse VVD als grootste uit de bus is gekomen nemen wij ook het initiatief voor de formatie. Ivo Opstelten, voormalig minister van Justitie en Veiligheid en burgemeester van onder meer Utrecht en Rotterdam, zal gaan starten als verkenner.

“In mijn ogen is iedereen het met elkaar eens dat een snelle start van de verkenning nodig is om aan de kiezers te laten zien dat de gemeenteraad van Vlaardingen voortvarend aan de slag gaat. Wat de VVD betreft hebben we samen een opdracht om het vertrouwen in de politiek te herstellen. Een snelle start draagt hieraan bij”

Lijsttrekker Bart Bikkers