Een kleine week geleden werd de Vlaardingse stemwijzer gepubliceerd. Die dag presenteerden wij ook onze visie. In aanloop naar de lancering van ons verkiezingsprogramma zaterdag delen wij hier alvast onze topprioriteiten voor de komende vier jaar!

Vrijheid en Veiligheid

Iedereen moet gewoon zichzelf kunnen zijn in Vlaardingen. Zonder veiligheid is er geen vrijheid. Wij willen fors investeren in de veiligheid van onze stad. De gemeente neemt meer handhavers in dienst. We pakken criminelen en tuig hard aan. Verder komt er een stevige aanpak om ondermijnende criminaliteit en drugscriminaliteit te bestrijden. We blijven investeren in interventieteams die woonoverlast in onze woonwijken aan kunnen pakken. Vlaardingen wordt een stad waar je veilig en vrij kan zijn.

Bouwen, bouwen, bouwen!

Vrijheid is ook dat jij en je familie een dak boven het hoofd hebben. Om de woningnood aan te pakken gaan we per jaar 600 huizen bouwen. We bouwen om de drie metrostations heen. Omdat de Vlaardingse woningmarkt uit balans is, bouwen we vooral in het middensegment en hogere segment en woningen voor starters. Zo kan er doorstroom ontstaan op de woningmarkt en vinden meer Vlaardingens een passend huis.

Schone straten

Vrijheid is wandelen door een schone stad; een stad waar geen rotzooi op straat ligt. Vooral in de VOP-wijk, bij de stations, in het centrum en in de Westwijk is veel troep op straat te vinden. Een vast team van handhavers, het interventieteam, gaat de wijken in om het vuil op te ruimen. Ook onderzoeken zij wie verantwoordelijk is voor het vuil en verhalen de kosten op de overlastgevers. Boetes op het dumpen van troep op straat verhogen we.

Vrij kunnen ondernemen

Ondernemers weten zelf het beste wat goed is voor hun bedrijven; ook dat is vrijheid. We schrappen overbodige regels die ondernemen moeilijk maken. De gemeente gaat zich inzetten om meer bedrijven naar Vlaardingen te halen. Zo halen we ook meer banen de stad in. Er is immers maar één partij voor de arbeid: de VVD!

Een gezellige binnenstad

Het centrum van Vlaardingen wordt weer gezellig. Met projectontwikkelaars maken we een plan het Liesveldviaduct af te breken. We verplaatsen de markt, waardoor het Veerplein bestemd kan worden voor terrassen. Leegstaande panden, zoals het V&D-gebouw, worden omgevormd. We zorgen ervoor dat nieuwe bedrijven zich in het centrum vestigen. Bovendien gaan we aan de slag met meer groen in het centrum. Het centrum wordt een plek waar zelfs Schiedammers naartoe willen!