Afgelopen week waren onze Vlaardingse VVD’ers weer hard aan het werk in de Raad. Op woensdag én donderdag werd er namelijk gesproken over de begroting van Vlaardingen voor de komende jaren. Voor de fractie een belangrijk moment om keuzes te maken voor volgend jaar. En ook voor onze wethouder Bart, sinds de zomer ook wethouder financiën, die hard heeft gewerkt aan de financieel herstel en ruimte voor investeringen in deze begroting!

De stemmingsuitslag van de begroting; een grote meerderheid!

Bijdrage van de VVD

Fractievoorzitter Kees voerde bij de begrotingsbehandelingen het woord namens de Vlaardingse VVD. In zijn inbreng keek hij terug op het feit dat Vlaardingen een tijd onder preventief financieel toezicht heeft gestaan, het herstelplan waarmee met ombuigingen is gezorgd voor het wegwerken van grote tekorten, en de inzet van de Vlaardingse VVD vorig jaar om in de begroting te gaan “snoeien om te bloeien“.

“Er kunnen investeringen worden gedaan, bijvoorbeeld voor in de binnenstad, voor het stimuleren voor energiebesparende maatregelen, en om het onderhoud van de buitenruimte te verbeteren”

Fractievoorzitter Kees Rijke over een aantal van de 13 maatregelen uit een investeringspakket van de coalitie

Investeren in Veiligheid

De Vlaardingse VVD wilt investeren in de capaciteit van interventieteams voor onze veiligheid. Er wordt hard gewerkt aan de opsporing van ondermijning, wapens en woningfraude. De cijfers van in beslag genomen messen laten zien dat een intensieve aanpak werkt. Vandaar de wens van de VVD om deze grondige aanpak door te zetten!